Kasabada Bayram Yemeği Geleneği Başladı

Bayramın 1. günü saat 14.00’te Sav Yeni Camii önünde gerçekleşen yemek organizasyonuna yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Hem kasabada yaşayanlar hem de bayram dolayısıyla kasabaya gelen misafirler, Isparta’nın geleneksel lezzetleri olan Kabune ve Helva başta olmak üzere çeşitli ikramlarla ağırladı.  

Mehmet İpekçi: "Bu Geleneği Sürdürmek İstiyoruz"

Etkinliği düzenleyen Fatih Mahallesi sakinlerinden Mehmet İpekçi, Bayram Yemeği’nin geleneksel hale getirilmesi için çalışmalar yapacaklarını belirtti. İpekçi, “Mahallemizde daha önce böyle bir bayram yemeği düzenlenmiyordu. İlk kez böyle bir organizasyon gerçekleştirdik ve Allah’ın izniyle bunu her yıl tekrarlayarak bir gelenek haline getirmek istiyoruz” dedi.  

"Allah Birlik ve Beraberliğimizi Bozmasın"

Bayramın birlik ve beraberlik duygularını pekiştirdiğini vurgulayan İpekçi, “Uzak yakın demeden tüm hemşehrilerimizi bir araya getiren bu organizasyona katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin, herkesin bayramı mübarek olsun” ifadelerini kullandı.  

Sav Kasabası Fatih Mahallesi’nde ilk kez düzenlenen Bayram Yemeği, sıcak ve samimi bir atmosferde gerçekleşirken, önümüzdeki yıllarda da devam etmesi planlanıyor.

Kaynak: Medya32