Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Fırın Denetimlerini Sıklaştırdı

Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, fırın denetimlerini hız kesmeden sürdürüyor. 

Denetimler kapsamında, fırınların fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunlukları, ekmek gramajları gibi önemli unsurlar titizlikle inceleniyor. İl Müdürü Tuğrul ve teknik ekip, işletme sahipleri ve çalışanları gıda güvenliği, personel hijyeni ve alınması gereken korunma önlemleri konusunda bilgilendiriyor.

Yapılan denetimlerde uygunsuzluk tespit edilen işletmelere idari yaptırım uygulanırken, eksikliklerin giderilmesi için süre tanınıyor. Belirlenen süre sonunda, işletmelere yeniden gidilerek gerekli kontroller yapılıyor. Ayrıca, Alo 174 Gıda Hattı'na yapılan şikayet bildirimleri de hızlı bir şekilde değerlendirilerek, numune alınıp başvuru sahiplerine yapılan işlemler hakkında bilgi veriliyor.