Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Isparta’da Alabalık Sağımı Gerçekleştirildi

İlçe Haberleri (Web Sitesi) - Web Sitesi | 04.03.2025 - 10:52, Güncelleme: 04.03.2025 - 10:52
 

Isparta’da Alabalık Sağımı Gerçekleştirildi

Isparta’daki alabalık çiftliklerinde yavru alabalık üretimi için sağım süreci tamamlanma noktasına geldi. İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul, Sütçüler ilçesinde bulunan Canlar Alabalık Üretim Tesisini ziyaret ederek sağım çalışmalarını yerinde inceledi.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi ekipleriyle birlikte alabalık üretimini takip eden Tuğrul, alabalık yumurtalarının elde edilmesi için yapılan sağımın Aralık ayında başladığını ve Şubat ayının sonu itibarıyla tamamlandığını belirtti.   Isparta, Alabalık Üretiminde Güçlü Konumda İl Müdürü Tuğrul, Isparta genelinde 4 bin 45 ton üretim kapasitesine sahip 74 alabalık çiftliği bulunduğunu ve geçtiğimiz yıl 3 bin 200 ton alabalık üretimi gerçekleştirildiğini açıkladı. Ayrıca, 32 çiftlikte toplam 110 milyon adet yavru alabalık yetiştirildiğini ve 7 tesisten hem şehir içi hem de şehir dışına yavru alabalık satışı yapıldığını ifade etti.   Alabalık Üretimi Nasıl Gerçekleşiyor?  Sağım işlemi tamamlandıktan sonra yumurtalar kuluçka dolaplarına yerleştiriliyor ve su sıcaklığına bağlı olarak 30-40 gün içinde açılıyor. Yumurtadan çıkan larvalar, 12-17 gün boyunca üzerlerindeki besin keseleriyle besleniyor. Daha sonra tanklara alınan larvalar burada büyütülerek porsiyonluk boya ulaşıncaya kadar özel havuzlarda yetiştiriliyor.   Alabalık üretiminin bölge ekonomisine katkı sağladığını belirten yetkililer, yıl boyunca denetimlerin aralıksız süreceğini ifade etti.
Isparta’daki alabalık çiftliklerinde yavru alabalık üretimi için sağım süreci tamamlanma noktasına geldi. İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Tuğrul, Sütçüler ilçesinde bulunan Canlar Alabalık Üretim Tesisini ziyaret ederek sağım çalışmalarını yerinde inceledi.

Balıkçılık ve Su Ürünleri Şubesi ekipleriyle birlikte alabalık üretimini takip eden Tuğrul, alabalık yumurtalarının elde edilmesi için yapılan sağımın Aralık ayında başladığını ve Şubat ayının sonu itibarıyla tamamlandığını belirtti.  

Isparta, Alabalık Üretiminde Güçlü Konumda

İl Müdürü Tuğrul, Isparta genelinde 4 bin 45 ton üretim kapasitesine sahip 74 alabalık çiftliği bulunduğunu ve geçtiğimiz yıl 3 bin 200 ton alabalık üretimi gerçekleştirildiğini açıkladı. Ayrıca, 32 çiftlikte toplam 110 milyon adet yavru alabalık yetiştirildiğini ve 7 tesisten hem şehir içi hem de şehir dışına yavru alabalık satışı yapıldığını ifade etti.  

Alabalık Üretimi Nasıl Gerçekleşiyor? 

Sağım işlemi tamamlandıktan sonra yumurtalar kuluçka dolaplarına yerleştiriliyor ve su sıcaklığına bağlı olarak 30-40 gün içinde açılıyor. Yumurtadan çıkan larvalar, 12-17 gün boyunca üzerlerindeki besin keseleriyle besleniyor. Daha sonra tanklara alınan larvalar burada büyütülerek porsiyonluk boya ulaşıncaya kadar özel havuzlarda yetiştiriliyor.  

Alabalık üretiminin bölge ekonomisine katkı sağladığını belirten yetkililer, yıl boyunca denetimlerin aralıksız süreceğini ifade etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve davrazhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.