Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Keçiborlu Kılıç Köyü'nde Osmanlı Çeşmesi Yenilendi

İlçe Haberleri (Web Sitesi) - Web Sitesi | 01.04.2025 - 18:08, Güncelleme: 01.04.2025 - 18:21
 

Keçiborlu Kılıç Köyü'nde Osmanlı Çeşmesi Yenilendi

Isparta’nın Keçiborlu ilçesine bağlı Kılıç Köyü’nde, köylülerin katkılarıyla çiftli klasik Osmanlı Çeşmesi yenilendi.

Tarihçi Yazar Bekir Manav, Keçiborlu Kılıç Köyü'nde bulunan çiftli klasik Osmanlı Çeşmesi'nin köylülerce yenilendiğini duyurdu. Tarihçi Yazar Bekir Manav'ın araştırmalarına göre, bölgenin en önemli tarihi yerleşimlerinden biri olan Fari şehrinden kalma Grekçe yazıtlı bir kolon ve antik sütun başlıkları, çeşme merdiveninde korunmaya çalışılıyor. Bu tarihi kalıntılar, köyün geçmişiyle olan bağını günümüzde de sürdürüyor.   Burdur Depremi Sonrası Kılıç Köyü Yeniden İnşa Edildi  Osmanlı döneminde “karye” (köy) olarak kayıtlarda geçen Fari, yıllar içinde büyük değişimlere uğradı. Özellikle geçmişte yaşanan Burdur depremi sırasında Kılıç Köyü’nün tamamen yıkıldığı ve ardından yeniden inşa edildiği biliniyor.   Köy halkı, hem tarihi çeşmeyi yaşatmaya hem de eski medeniyetlerin izlerini korumaya devam ediyor.
Isparta’nın Keçiborlu ilçesine bağlı Kılıç Köyü’nde, köylülerin katkılarıyla çiftli klasik Osmanlı Çeşmesi yenilendi.

Tarihçi Yazar Bekir Manav, Keçiborlu Kılıç Köyü'nde bulunan çiftli klasik Osmanlı Çeşmesi'nin köylülerce yenilendiğini duyurdu. Tarihçi Yazar Bekir Manav'ın araştırmalarına göre, bölgenin en önemli tarihi yerleşimlerinden biri olan Fari şehrinden kalma Grekçe yazıtlı bir kolon ve antik sütun başlıkları, çeşme merdiveninde korunmaya çalışılıyor. Bu tarihi kalıntılar, köyün geçmişiyle olan bağını günümüzde de sürdürüyor.  

Burdur Depremi Sonrası Kılıç Köyü Yeniden İnşa Edildi 

Osmanlı döneminde “karye” (köy) olarak kayıtlarda geçen Fari, yıllar içinde büyük değişimlere uğradı. Özellikle geçmişte yaşanan Burdur depremi sırasında Kılıç Köyü’nün tamamen yıkıldığı ve ardından yeniden inşa edildiği biliniyor.  

Köy halkı, hem tarihi çeşmeyi yaşatmaya hem de eski medeniyetlerin izlerini korumaya devam ediyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve davrazhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.