Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

IBAN ile Para Transferinde Yeni Dönem: Çifte Doğrulama Sistemi Başlıyor

Ekonomi (Web Sitesi) - Web Sitesi | 29.01.2025 - 10:10, Güncelleme: 29.01.2025 - 10:10
 

IBAN ile Para Transferinde Yeni Dönem: Çifte Doğrulama Sistemi Başlıyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), son dönemde artan dolandırıcılık olaylarına karşı önemli bir adım attı. IBAN üzerinden gerçekleştirilen EFT ve havale işlemlerinde, dolandırıcılıkla mücadele amacıyla çifte doğrulama (iki faktörlü kimlik doğrulama) sistemine geçileceği duyuruldu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), önemli bir adım attı. IBAN üzerinden gerçekleştirilen EFT ve havale işlemlerinde, dolandırıcılıkla mücadele amacıyla iki faktörlü kimlik doğrulama sistemine geçileceği duyuruldu.  Çifte doğrulama, kullanıcıların kimliklerini doğrulamak için iki farklı bileşen kullanan bir güvenlik sistemidir. Bu sistemde, birinci aşama bankadan gelen onay mesajı dışında, ikinci bir doğrulama da yapılacak. Bu, dolandırıcıların kullanıcıların bilgilerini çalmalarını ve sahte işlemler gerçekleştirmelerini engellemeye yönelik bir önlem olarak tasarlandı. BDDK, internet ve telefon üzerinden yapılan dolandırıcılıkları önlemek için bir dizi yeni düzenleme getirdi. Bunlar arasında telefon aboneliklerinde kimlik doğrulama zorunluluğu, internet üzerinden yapılan satışlarda tarafları koruyacak düzenlemeler ve bilişim suçlarıyla ilgili daha etkili soruşturma yöntemleri yer alıyor.  Ayrıca, bankalar ve elektronik para kuruluşları da daha fazla sorumluluk üstlenecek ve dolandırıcılık suçlarına karşı caydırıcı tedbirler alacak. Para transferleri ve dijital işlemler, daha güvenli hale getirilerek, dolandırıcılıkların önüne geçilmesi hedefleniyor.  Mobil bankacılık uygulamalarında, EFT ve havale işlemlerinde kullanıcıların güvenliğini artırmaya yönelik ikinci bir doğrulama adımı devreye girecek. Bu sayede, kullanıcılar yalnızca banka tarafından gönderilen onay mesajlarıyla değil, ek bir güvenlik adımıyla da işlemlerini onaylayacak. Bu yeni sistem, dolandırıcılık faaliyetlerine karşı alınan önlemleri pekiştirmeyi ve vatandaşların dijital bankacılık işlemlerini daha güvenli hale getirmeyi amaçlıyor.
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), son dönemde artan dolandırıcılık olaylarına karşı önemli bir adım attı. IBAN üzerinden gerçekleştirilen EFT ve havale işlemlerinde, dolandırıcılıkla mücadele amacıyla çifte doğrulama (iki faktörlü kimlik doğrulama) sistemine geçileceği duyuruldu.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), önemli bir adım attı. IBAN üzerinden gerçekleştirilen EFT ve havale işlemlerinde, dolandırıcılıkla mücadele amacıyla iki faktörlü kimlik doğrulama sistemine geçileceği duyuruldu. 

Çifte doğrulama, kullanıcıların kimliklerini doğrulamak için iki farklı bileşen kullanan bir güvenlik sistemidir. Bu sistemde, birinci aşama bankadan gelen onay mesajı dışında, ikinci bir doğrulama da yapılacak. Bu, dolandırıcıların kullanıcıların bilgilerini çalmalarını ve sahte işlemler gerçekleştirmelerini engellemeye yönelik bir önlem olarak tasarlandı.

BDDK, internet ve telefon üzerinden yapılan dolandırıcılıkları önlemek için bir dizi yeni düzenleme getirdi. Bunlar arasında telefon aboneliklerinde kimlik doğrulama zorunluluğu, internet üzerinden yapılan satışlarda tarafları koruyacak düzenlemeler ve bilişim suçlarıyla ilgili daha etkili soruşturma yöntemleri yer alıyor. 

Ayrıca, bankalar ve elektronik para kuruluşları da daha fazla sorumluluk üstlenecek ve dolandırıcılık suçlarına karşı caydırıcı tedbirler alacak. Para transferleri ve dijital işlemler, daha güvenli hale getirilerek, dolandırıcılıkların önüne geçilmesi hedefleniyor. 

Mobil bankacılık uygulamalarında, EFT ve havale işlemlerinde kullanıcıların güvenliğini artırmaya yönelik ikinci bir doğrulama adımı devreye girecek. Bu sayede, kullanıcılar yalnızca banka tarafından gönderilen onay mesajlarıyla değil, ek bir güvenlik adımıyla da işlemlerini onaylayacak.

Bu yeni sistem, dolandırıcılık faaliyetlerine karşı alınan önlemleri pekiştirmeyi ve vatandaşların dijital bankacılık işlemlerini daha güvenli hale getirmeyi amaçlıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve davrazhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.