Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir
Sitenin sağında bir giydirme reklam

Isparta'ya Gelen Askerler Esnafa Can Suyu Oldu

Isparta (Web Sitesi) - Web Sitesi | 05.04.2025 - 13:53, Güncelleme: 07.04.2025 - 09:49
 

Isparta'ya Gelen Askerler Esnafa Can Suyu Oldu

Isparta’da son 3 günde kente gelen çok sayıda asker, kent merkezindeki ticari hayata adeta can suyu oldu. Özellikle yeme-içme sektörü, küçük esnaf ve ulaşım sektöründe gözle görülür bir hareketlilik yaşanıyor.

Kent ekonomisi uzun yıllardır asker ve öğrenci yoğunluğuna dayalı bir sistem üzerine kurulu. Süleyman Demirel Üniversitesi’nde eğitim gören on binlerce öğrenci ve askerî birliklerin varlığı, şehrin ekonomik çarklarının dönmesinde önemli rol oynuyor. Ancak esnaf artık bu yapının sürdürülebilir olmadığını düşünüyor. Ispartalı birçok esnaf, kalıcı ve üretime dayalı bir ekonomi istediklerini belirterek, bacasız fabrika olarak nitelendirilen eğitim ve askeriye sisteminin yanında bacalı fabrikaların da Isparta’ya kazandırılmasını talep ediyor. "Her dönem aynı sıkıntıyı yaşıyoruz"   Uzun yıllardır kent merkezinde lokanta işleten A.Y., “Öğrenciler yazın gidince iş duruyor, asker gelince bir nebze toparlıyoruz. Ama sürekli böyle inişli çıkışlı bir düzen olmaz. Biz artık kalıcı istihdam sağlayacak, sanayi yatırımı istiyoruz,” dedi. “Gençlerimiz göç etmek zorunda kalıyor”   Yapılan açıklamalarda, kentten her yıl binlerce gencin büyükşehirlere göç ettiği, bunun önüne geçmek için üretim yapan fabrikaların şart olduğu belirtildi. Yatırım çağrısı   Esnaf ve oda temsilcileri, başta organize sanayi bölgeleri olmak üzere sanayiye yönelik devlet teşviklerinin artırılmasını istiyor. Isparta’nın doğal güzellikleri ve eğitim potansiyeliyle yatırım için uygun bir şehir olduğunu belirten yetkililer, “Isparta sadece asker ve öğrenciye değil, üretime de ev sahipliği yapmalı” çağrısında bulundu.
Isparta’da son 3 günde kente gelen çok sayıda asker, kent merkezindeki ticari hayata adeta can suyu oldu. Özellikle yeme-içme sektörü, küçük esnaf ve ulaşım sektöründe gözle görülür bir hareketlilik yaşanıyor.

Kent ekonomisi uzun yıllardır asker ve öğrenci yoğunluğuna dayalı bir sistem üzerine kurulu. Süleyman Demirel Üniversitesi’nde eğitim gören on binlerce öğrenci ve askerî birliklerin varlığı, şehrin ekonomik çarklarının dönmesinde önemli rol oynuyor.

Ancak esnaf artık bu yapının sürdürülebilir olmadığını düşünüyor. Ispartalı birçok esnaf, kalıcı ve üretime dayalı bir ekonomi istediklerini belirterek, bacasız fabrika olarak nitelendirilen eğitim ve askeriye sisteminin yanında bacalı fabrikaların da Isparta’ya kazandırılmasını talep ediyor.

"Her dönem aynı sıkıntıyı yaşıyoruz"  

Uzun yıllardır kent merkezinde lokanta işleten A.Y., “Öğrenciler yazın gidince iş duruyor, asker gelince bir nebze toparlıyoruz. Ama sürekli böyle inişli çıkışlı bir düzen olmaz. Biz artık kalıcı istihdam sağlayacak, sanayi yatırımı istiyoruz,” dedi.

“Gençlerimiz göç etmek zorunda kalıyor”  

Yapılan açıklamalarda, kentten her yıl binlerce gencin büyükşehirlere göç ettiği, bunun önüne geçmek için üretim yapan fabrikaların şart olduğu belirtildi.

Yatırım çağrısı  

Esnaf ve oda temsilcileri, başta organize sanayi bölgeleri olmak üzere sanayiye yönelik devlet teşviklerinin artırılmasını istiyor. Isparta’nın doğal güzellikleri ve eğitim potansiyeliyle yatırım için uygun bir şehir olduğunu belirten yetkililer, “Isparta sadece asker ve öğrenciye değil, üretime de ev sahipliği yapmalı” çağrısında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve davrazhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.